Schowek (0) Zaloguj się Załóż konto
» » Kwas kojowy olejorozpuszczalny 99% (dipalmitynian kojowy)
Kwas kojowy olejorozpuszczalny 99% (dipalmitynian kojowy)

Kwas kojowy olejorozpuszczalny 99% (dipalmitynian kojowy)

Koszt wysyłki: od 15,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 15,00 zł
Kurier - 20,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy: 10 szt.

Cena: 39,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Kwas kojowy olejorozpuszczalny 99% (dipalmitynian kojowy)

(surowiec kosmetyczny - jasne kryształki w opakowaniu z pierścieniem zabezpieczającym)

INCI: Kojic Dipalmitate

altKwas kojowy to wyjątkowy preparat redukujący przebarwienia i blokujący produkcję Tyrozynazy (enzymu uczestniczącego w powstawaniu barwnika skóry - melaniny). Jest składnikiem znakomitej większości kosmetyków redukujących przebarwienia w tym znanego na rynku Cosmelanu. Związek ten jest uzyskiwany z grzybów gatunku Aspergillus rosnących na ziarnach kukurydzy. Stosowany jest od 1988r. w preparatach jako składnik rozjaśniający. Jest składnikiem roztworów wykorzystywanych w peelingach oraz środkach rozjaśniających skórę.  Związek ten najczęściej stosowany jest w stężeniach od 1 do 5%. Dipalmitynian kwasu kojowego - jest substancją o udowodnionych klinicznie właściwościach odbarwiających a różni się od kwasu kojowego tym że rozpuszcza się w tłuszczach, charkteryzuje łatwiejszą penetracją i większą stabilnością.

Wskazania: 

  • przebarwienia posłoneczne
  • przebarwienia pociążowe
  • poszarzała skóra np. palaczy
  • piegi
  • skóra przesuszona przez opalanie (również w solarium)
  • przebarwienia wokół blizn
  • plamy starcze

Dipalmitynian kojowy, w odróżnieniu od kwasu kojowego wodorozpuszczalnego, wykazuje stabilność i niewrażliwość na działanie światła, wysokiej temperatury i jonów metali. Właściwości te powodują że jest doskonałym składnikiem do preparatów przygotowywanych w warunkach domowych i na własny użytek.

altW gabinetach kosmetycznych kwas kojowy jest wykorzystywany jako silnie działający element procesów kosmetycznych redukujących przebarwienia i składnik różnorodnych masek rozjaśniających. Przygotowany przed zabiegiem gwarantuje niezwykle intensywne działanie. 

Dipalmitynian kojowy jest rozpuszczalny w olejach. Aby uzyskać +/- 3 % roztwór kwasu kojowego należy dodać 1 płaską łyżeczkę kwasu kojowego do ok.50 ml oleju. Sporządzony preparat nanosimy na wacik i przecieramy skórę. W kosmetykach kwas kojowy najskuteczniej działa w połączeniu z arbutyną i witaminą C. Produkty rozjaśniające skórę, zawierające kwas kojowy, najczęściej stosuje się rano i wieczorem przez 1-2 miesiące lub do osiągnięcia pożądanego efektu. 

Przeciwwskazania:

  • ciąża i okres karmienia piersią
  • stany zapalne skóry
  • świeże rany i otarcia
  • plamy i znamiona nietypowego kształtu wymagają bezwzględnej oceny przez dermatologa
  • skóra bardzo zniszczona - pod kontrolą dermatologa
  • leczenie izotretinoinami, itp.; okres przerwy po tego typu zabiegach minimum rok

Zawartość opakowania - 10g czystego dipalmitynianu kojowego

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję