Schowek (0) Zaloguj się Załóż konto
» » Koenzym Q10 - 98%
Koenzym Q10 - 98%

Koenzym Q10 - 98%

Koszt wysyłki: od 15,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 15,00 zł
Kurier - 20,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy: 90 szt.

Cena: 39,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Koenzym Q10 - 98%

PROFESJONALNY KOENZYM Q10 98% (surowiec kosmetyczny - żółto-pomarańczowy proszek w opakowaniu z pierścieniem zabezpieczającym)  INCI: Ubichinon

altKoenzym Q10 to naturalny związek występujący w żywych organizmach który jak witaminy jest niezbędny w funkcjonowaniu komórek, jednak w odróżnieniu od witamin, które muszą być dostarczane wraz z pokarmem jego synteza zachodzi w organizmie, z prostych związków z pokarmu pochodzenia zwierzęcego. Koenzym Q10 bierze udział w dostarczaniu komórkom koniecznej do życia energii wytwarzanej w trakcie utleniania biologicznego. Ubichinon odpowiedzialny jest za prawidłowy metabolizm każdej komórki, odpowiadając za 95 % energii ciała ludzkiego. Największe stężenie koenzymu Q10 występuje w sercu, wątrobie i nerkach, w skórze natomiast jego zawartość jest stosunkowo niewielka, ze stężeniem w naskórku 10-krotnie większym niż w skórze właściwej.
Do 25 roku życia, ubichinon jest syntetyzowany przez organizm w wystarczających ilościach, jednak z wiekiem, w wyniku naturalnych procesów starzenia się organizmu, jego stężenie w krwi i tkankach zmniejsza się. Koenzym Q10 bardzo dobrze przenika do żywych komórek naskórka, jest biozgodny, nie powoduje efektów ubocznych w postaci pieczenia czy podrażnienia (jak np. retinoidy), dzięki czemu nadaje się także do pielęgnacji cer wrażliwych. 

Z uwagi na tak liczne i cenne właściwości przeciwstarzeniowe i odmładzające ubichinonu bywa on określany mianem "eliksiru młodości".

Zastosowanie:

 

  • spłycanie zmarszczek
  • nawilżenie skóry
  • poprawa elastyczności jędrności skóry
  • zwiększenie napięcia skóry, która uzyskuje młody wygląd
  • rozjaśnienie przebarwień
  • poprawienie kolorytu skóry

 

altW gabinetach kosmetycznych koenzym Q10 jest wykorzystywany jako silnie działające serum przeciwstarzeniowe, do różnych odmładzających procesów kosmetycznych. Stosowany jest pod maski alginatowe.

Koenzym q10 jest substancją rozpuszczalną w olejach. Najlepiej rozpuszcza się w temp. 51 stopni C. Najczęściej stosowane stężenie w kosmetykach wynosi 0,3 - 1%. Aby wykonać preparat o stężeniu ok. 1% należy wsypać 1 płaską łyżeczkę preparatu na 100ml oleju. Doskonale łączy się z innymi surowcami rozpuszczalnymi w olejach. Surowiec jak również roztwór należy przechowywać w lodówce.

Przeciwwskazania:

 

  • ciąża i okres karmienia piersią
  • świeże rany i otarcia
  • plamy i znamiona nietypowego kształtu wymagają bezwzględnej oceny przez dermatologa

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję